Mottónk
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljattila (jan 02 : 13:41):Boldog Új Évet a csapatnak és kemény 2019-et a nyitó edzésen!
Osu!
Rabatin Attila
Facebook
Klub Logo


Edzések helye és ideje:

Szent Imre Általános Iskola
(volt Petöfi suli)
Székesfehérvár
Budai út 4.

Gyermek:
Hétfö és péntek 17:00-18:30

Felnött:
Szerda 18:00-20:00
Hétfö és péntek 18:30-20:00
Támogatókat keresünk!
Klubunk szponzorokat és támogatókat keres a további még sikeresebb müködés érdekében! Részletes tájékoztatásért forduljanak a klubvezetöhöz vagy írjanak az fehervarkyokarate"kukac"gmail.com e-mail cí­mre.
Révfülöpi élmények rendhagyó módon
Beszámoló a 2016-os Kálóczi Branch V. Nyári Edzőtáboráról (ARSC szemmel és vonatkozással)
Összeállította: sempai Kollár Dániel 2. kyu

Az idei beszámolót rendhagyó módon, egyfajta közös termékként alkottuk meg azok, akik ott voltunk és részt vettünk rajta. A következőekben egyéni tapasztalatokon keresztül kaphattok egy kis bepillantást egy-egy edzésbe vagy a tábor hangulatába. Érdekes lesz olvasni az eltérő élményeket, véleményeket, hiszen volt közöttünk 10 év körüli gyermek, huszon-, harmincéves, 50 év körüli felnőtt, fiú és lány, kezdő, haladó és a még haladóbb mester.Fotó: Dr. Antal György
Mindenki számára ugyanazt a két kérdést tettem fel:
1. ,,Milyennek találtad az idei edzőtábort?” (Mit adott, pozitív, negatív tapasztalat, újdonság, elvárások előtte, félelem előtte…)
2. ,,Melyik volt a legjobb edzésed?” (Ha volt ilyen tán’?)

Kovács Zoltán - Zoli sempairól érdemes tudni, hogy felnőttként kezdte a karatét a közelmúltban, így tehát friss karatékaként, fehérövesen vett részt első kyokushin edzőtáborában.

1. ,,Jól érezted, volt bennem egy kis félsz, mert még soha nem voltam semmilyen edzőtáborban, és bár azért a közös edzéseinken kívül is szoktam mocorogni, nem tudtam, hogy mennyire lesz nehéz a napi három edzés. A tábor hangulata minden várakozásomat felülmúlta, tényleg érezhető, hogy a közös sportolás mennyire közel hozza az embereket, még én, a híresen antiszoc is több ismeretlennel megismerkedtem. Azt viszont éreztem, hogy teljesen más lett volna a hangulata a tábornak, ha rám is vár egy vizsga a végén. Ezt természetesen főleg a vizsga napján és talán előző este lehetett érezni. Röviden egyet bánok, hogy miért csak most kezdtem el:)”

2. ,,Kezdőként minden túlzás nélkül mondhatom, hogy mindegyik nagyon jó volt, sok újat tanultam (akár kettlebell, akár SMR-henger, akár a Szepesi Csenge által tartott edzés, most így hirtelen), de ami egyértelműen a legemlékezetesebb, az a Lóki sensei által tartott önvédelmi edzések.”

Kollár Endre – Endre sensei ebben a táborban vizsgázott sikeresen a 3. danra, s vált senseijé. Majdnem 30 éve, hogy elkezdte a kyokushin karatét, így neki már voltak edzőtáboros tapasztalatai.

1. ,,Nekem az edzőtábor egy véget nem érő gyakorlás volt, felkészülés a vizsgára. Azt hiszem, itt kell megemlítenem azt is, hogy elsősorban shihan Kálóczi József és shihan Schwartz Róbert mindent megtett azért, hogy teljesíthessük a vizsgakövetelményeket, és érezzük azt, hogy megdolgoztunk az övért. Hát ez sikerült! De emellett nagyon jól éreztük magunkat, és mint ahogyan egy ilyen edzőtáborban szokott lenni, hogy sok, korábban csak látásból ismert karatékával ismerkedtünk meg.”

2. ,,Nem is tudom. Talán nem is volt ilyen. Minden edzésnek megvolt a célja, egyik sem helyettesíthette a másikat, így nem volt olyan, amelyik a legjobb lett volna. Persze, mikor már kezdtünk elfáradni, akkor néha megfordult a fejemben, hogy az előző edzés jobb volt, mert annak már vége...:-)”

Németh Zoli – Zoli sempai szintén téttel érkezett a táborba, ugyanis a 2. danos vizsgáját készült letenni, amelyet sikerrel meg is valósított.

,,Hát, ami az idei edzőtáborban a legfeltűnőbb volt, az az, hogy volt egy sátor a szállás mellett. Az erkélyünk meg pont a tetejére nézett. Erről meg az jutott eszembe, hogy aki eddig a sátor tetején lakott, annak a "sátor alja új hely"!

Na meg az, hogy a szállás minősége (ide értve a szobát, az ágyakat) tavaly óta nem változott. Ugyanolyan ósdi, mai szemmel használhatatlan.
Na, itt kellett volna magát az embernek kipihennie. Ez nekem nem sikerült soha. Így egyre fáradtabban vettem az edzéseket.
Ezért aztán azt mondanám, hogy a legjobb edzéseim inkább a tábor elején voltak. Itt volt olyan edzés, amikor egy-egy rúgástechnikát nekem kellett bemutatni, velem példálóztak a shihanok. Ez jól esett. Bár egyre fárasztóbbnak tűnt minden, így még azok a gyakorlatok is, amik rutinnak tűntek.
Csütörtök estére már kellően fáradt voltam mindenhez. Még ahhoz is, amit Dani kitalált: mivel nekik a reggeli edzés az volt, hogy felfutottak a kilátóhoz, ezért azt javasolta a csapatnak, hogy vacsora után egy könnyed laza sétával menjünk fel mindannyian kilátóhoz! Ezt mindenki nagy lelkesedéssel fogadta. Bár én egy kicsit vonakodva fogadtam az ötletet, hogy messze van és nagyon magasan, Dani megnyugtatott, hogy csak 10 perc! Na erre neki indultunk,hogy röpke másfél óra múlva már a kilátóból nézhessük a gyönyörű kilátást! Fárasztó volt, de megérte! Jó darabig még emlegetni fogom.
Pénteken újabb 3 edzés 1-2-2 órás felbontásban. Ezt az öt órát is túléltem, bár még mindig nem emlékszem hogyan, mert a délelőtti, de főleg a délutáni edzés a másnapi vizsga jegyében telt, és nagyon, de nagyon nehéz, kemény volt. Így már a harmadik napon is túl voltunk. Ezek után a vizsga már csak hab lehet a tortán! Gondoltuk...
Aztán eljött a NAGY NAP! A szombat, a vizsga! Meleg fülledt idő, zsúfolt, levegőtlen terem. Két és fél óra kemény munka, kiszáradás, kishalál.
Délután vizsgaküzdelem! Először rám ijesztettek, hogy nekem márpedig 20 küzdelem lesz! Ezt előrehaladott koromra való tekintettel lealkudtam a valós 15-re. És elkezdődött az utolsó nagy próba! Már nem fájhatott semmi, nem lehettem fáradt, túl kellett élni! Sajnos csak erre tudtam koncentrálni, nem arra, hogy már pedig nekem le kell győzni, akit lehet. Nagyon elfáradtam, de tán megérte! Pláne, ami utána jött: fürdőzés a Balatonban! Gíben! Na ilyent sem csináltam még! - gondoltam. Bár, ha jól tudom minden sikeres dan vizsgázó ott volt a vízben, a legnagyobb érzés, hogy köztük voltam én is!"


Parragh Melinda - Klubunk (sajnos) egyetlen, aktív, női, feketeöves karatékáját kérdezlek…

1. Az idei edzőtábor is nagyon jól sikerült. Elsőként a helyszínt emelném ki, mint pozitívum. A Balaton közelsége miatt az edzéseken kívüli idő sem telt unalmasan, illetve az esti órákban Révfülöp központjába is mindig érdemes volt bemenni.
Az idei edzőtábor egy kicsit változatosabb volt számomra, mint a tavalyi, mert az edzések sokszínűbbek voltak. Ennek persze volt egy kis negatív oldala is, a formagyakorlatokra sokkal kevesebb idő állt rendelkezésre, mint a tavalyi évben.
Újdonságként talán Dr. Szepesi Csenge edzését tudnám kiemelni, aki edzőjével egy kis ízelítőt adott nekünk, hogy Ők hogyan edzenek Sopronban.
Amit talán kicsit sajnálok, hogy idén nem volt vízi edzés…

2. Nekem legjobban Sensei Lóki Sándor önvédelmi edzése tetszett. Talán ez volt a legfelszabadultabb edzés az edzőtábor folyamán, de persze emellett nagyon hasznos is volt.Kollár Dániel – Dani sempai (magamon kívülre szállva) egy négyéves edzőtábormentes időszak után vett részt újra az idei táborban, így már várta az újabb ,,nagydózisú karatebevitelt”.

1. ,,Jó volt újra nagy létszámú sporttársasággal együtt edzeni. Más egy kihont vagy formagyakorlatot úgy gyakorolni, hogy akár több tízen is állnak körülötted. Mivel szabadtériek az edzések, így az időjárás mindig fontos tényező, nagy szerencsénkre sem eső, sem kánikula nem kínzott minket, jó volt a balatoni levegőt szívni. A csapattársakkal pedig ilyenkor egy más közegbe kerülünk, így plusz élményekhez is jutottunk az edzéseken felül.”

2. ,,Legjobb edzést nehéz kiválasztani, hiszen soknak eltérő célja volt. Hol az állóképesség, hol a technikai tudás fejlesztése volt a cél. Talán a legjobb kedvvel két reggeli edzés után érkeztem vissza a szobánkba, miután felfutottunk a Fülöp-hegyi Kilátóhoz, miközben fekvőtámaszok, hasizom gyakorlatok, sprintek, talicskázások erősítettek bennünket.”Schlauszki Fanni – A kis energiabomba is válaszra kényszerült…

,,Atom király volt az idei tábor. Sok újdonság ért. Új és hasznos dolgokat tanultam.
Gratulálok a 4 vizsgázónak. Endrének, Sziszinek, Zolinak és Bálintnak.
Egy kicsit keményebbnek hittem, de nem baj.”


Kollár Bálint – Bálint második alkalommal edzett Révfülöpön, s kyuvizsgája is izgalomban tartotta.

1. ,,Az idei edzőtábor nagyon jó élmény volt, az étel jóízű volt, az edzések jók voltak. Negatívat nem tudok mondani. A vizsgára nagyon izgultam és nagyon örültem, amikor sikerült.

2. ,,Az, amelyiket a Csenge tartotta.”Írta KollárEndre - 2016 július 31 vasárnap - 19:51:26 | Hozzászólás: 0 |Nyomtatóbarát változat
Online
vendég: 10, tag: 0 ...

legtöbb 23
(tag: 0, vendég: 23) - ápr 04 : 09:39

Tagok: 23
Legújabb tag: gyimesit
Legújabb látogatók
 • KollárEndre
  [ 2 hét, 12 óra, 4 perc, 31 mp ezelőtt ]
 • toth zoli
  [ 1 hónap, 3 hét, 6 nap, 9 óra, 51 perc, 36 mp ezelőtt ]
 • Németh Z
  [ 1 hónap, 4 hét, 12 óra, 4 perc, 58 mp ezelőtt ]
 • attila
  [ 3 hónap, 1 hét, 2 nap, 22 óra, 17 perc, 18 mp ezelőtt ]
 • Dani
  [ 6 hónap, 2 hét, 2 nap, 23 óra, 46 perc, 27 mp ezelőtt ]
 • Melinda
  [ 7 hónap, 4 hét, 16 óra, 52 perc, 30 mp ezelőtt ]
 • Kovács Ferenc
  [ 8 hónap, 1 hét, 5 perc, 40 mp ezelőtt ]
 • Tibi
  [ 8 hónap, 3 hét, 2 nap, 19 óra, 42 perc, 15 mp ezelőtt ]
 • BGabo
  [ 10 hónap, 1 hét, 6 nap, 55 perc, 59 mp ezelőtt ]
 • PP
  [ 11 hónap, 3 hét, 4 nap, 11 óra, 55 perc, 33 mp ezelőtt ]
Kálóczi Branch Facebook
Tagfelvételi plakát
Partnereink
Velem 96 Nyelviskola

Követelmény
Figyelem! Oldalunk a Mozilla Firefox és az Opera böngészökre van optimalizálva, ezért a bejelentkezéshez ajánlott böngészök: Firefox


vagy az Opera (Magyar verzió)
 

(letöltéshez klikkelj a képekre!)
www.arsckyokarate.hu minden jog fenntartva!