Hír: II. Morotva kupa magyar bajnokság: 1 arany, 1 bronz
(Kategória: ARSC)
Küldte: KyoPityus
2009 november 01 vasárnap - 15:39:36

II. Morotva Kupa 2009
Magyar Kyokushin Karate Szervezet Nyílt Felnőtt Bajnokság


A hétvégén újabb magyar bajnoki versenyre került sor, ahol három versenyzővel képviseltette magát klubunk. A férfiak között Nagy Roland katában, míg Hupp Bence kumitéban indult. A lányok versenyében Kovács Mónika szintén katában indult és aranyérmet szerzett. Nagy Roland ezúttal kategóriát váltott. A kumite versenyek után furcsa volt számára átállni a formgyakorlatokra. Ennek köszönhetően kicsit izgult is, ezért ebben az állapotban nehezen jött lendületbe, de a végére sikerült neki a harmadik helyen végezni. Kezdetnek ez is nagyon jó eredmény, talán a jövőben még sikerül javítani ezen az eredményen.


Kovács Mónika célja nem lehetett más mint a dobogó legfelső fokát elérni. Ebben csak egy valaki jelentett számára komoly ellenfelet. A VT mezőnyben őt éppen megelőző Wágner Eszter (Victory SE). Mindketten hasonlóan jó formában voltak a magyar bajnokin. A szerencse ezúttal Mónika mellé állt, így begyűjtötte az arany érmet. Harmadik versenyzőnk Hupp Bence a férfiak 80 kilogrammos mezőnyében kumitéban lépett tatamira. Sajnos a sorsolás nem kedvezett Bencének, hiszen első ellenfele éppen az egyik legjobb volt a mezőnyben. A küzdelemben azonban nem jött ki annyira a tudásbeli különbség. Bence jól helytállt, de az ellenfél továbbjutott, így az első mérkőzés végével számára befejeződött a verseny.
Megemlítjük még, hogy csapatunk egykori tagja Váczi Zoltán ezen a versenyen ffi kumite 80 kg-os súlycsoportban második helyezést ért el a Budai Harcművész SE színeiben.

Eredmények:
ffi KATA:
I. Kovács Balázs Budai Harcművész SE
II. Dobó Dániel Szeged Ichiro SE
III. Nagy Roland ARSC

női KATA:
I. Kovács Mónika ARSC
II. Wágner Eszter Victory Martfű
III. Szondi Anikó HajdúszoboszlóEzen hír származási helye: ARSC KYOKARATE
( http://arsckyokarate.hu/news.php?extend.30 )