Hír: Utánpótlás Magyar Bajnokság Gyöngyös
(Kategória: ARSC)
Küldte: KyoPityus
2009 november 23 hétfő - 03:27:12

Ezúttal egy bronzzal tért haza az ARSC csapata.

Szombaton a Power SC rendezésében utánpótlás magyar bajnokságot tartottak Gyöngyösön. A versenyen harmincnégy különböző kategóriában több mint háromszáz fiatal versenyző indult. Ezek között ott volt az Alba Regia SC Kyokushin csapatának négy versenyzője Kovács Gergő, Kollár Krisztián, Jónás Ádám és László Róbert. Közülük László Róbert két kategóriában is érdekelt volt, mivel katában és kumitében is indult.
Az összefoglaló folytatódik a részletek alatt!


Katában Robi egészen a döntőig jutott és ott is tisztességgel helytállt, de ez ezúttal csak a bronz érem megszerzéséhez volt elegendő. Zárójelben azért megjegyezzük, hogy Robi előtt két nagyon jó képességű karatés végzett, akik az ország elismert klubjaiból érkeztek.
A további kumite mérkőzéseket Sensei Kapás Zoltán segítségével próbáljuk kielemezni.

Sensei mi a véleményed a fiatalok küzdelméről?
- Alapjában véve nem okozott csalódást egyikőjük sem. Volt győztes meccs és volt vesztes. Sajnos a szerencse sem állt mellénk, hiszen a sorsolásnál későbbi győzteseket vagy döntős ellenfeleket kaptuk. Nehéz egyből a legesélyesebb versenyzők ellen bizonyítani.

Milyen hiányosságokat vettél észre a küzdelmek alatt?
- Kicsit hiányoltam a kellő robbanékonyságot és a tüzet. Úgy vettem észre többen is megilletődtek az első percekben. Bátortalanok voltak, de fokozatosan kezdtek magukhoz térni a percek múlásával. Ezeket a hibákat ki kell küszöbölni a jövőben.

Volt valami, amit pozitívan lehet értékelni?
- Volt igen. Az ellenfél támadásait rendszeresen jól verték vissza a fiúk. Erre a későbbiekben lehet építkezni, mert aki korán megtanul jól védekezni, azzal később sem lesz probléma. A támadások indítását, az agresszív küzdelem vezetését pedig a későbbi edzéseken többet fogjuk gyakorolni. Ezek a fiúk még az út elején vannak, úgy érzem több gyakorlással ennél még jobb eredményeket fognak elérni.

Az eredmény:
Ifjúsági ffi-női Kata:
I. Márki Dávid Banzai KKK
II. Jónás Alexa Tekeres SK Abasár
III. László Róbert ARSC SzékesfehérvárEzen hír származási helye: ARSC KYOKARATE
( http://arsckyokarate.hu/news.php?extend.33 )